Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

https://www.newsit.gr/ Σωκράτης Φάμελλος: «Να μπει τέλος στον κατήφορο – Ανοιχτές οι πόρτες σε όσους θέλουν να γυρίσουν στον ΣΥΡΙΖΑ, αν εκλεγώ»


https://www.newsit.gr/           Σωκράτης Φάμελλος: «Να μπει τέλος στον κατήφορο – Ανοιχτές οι πόρτες σε όσους θέλουν να γυρίσουν στον ΣΥΡΙΖΑ, αν εκλεγώ»

Για τους λόγους που τον οδήγησαν να συμμετάσχει στην κούρσα διεκδίκησης της προεδρίας στον ΣΥΡΙΖΑ, για την τρέχουσα κατάσταση στο κόμμα και τις δημοσκοπήσεις, μίλησε μεταξύ άλλων ο Σωκράτης Φάμελλος.

Λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ο Σωκράτης Φάμελλος έστειλε το μήνυμα πως πρέπει να μπει ένα τέλος στον κατήφορο, που έχει πάρει το κόμμα, ενώ επεσήμανε ότι αν εκλεγεί, «οι πόρτες της Κουμουνδούρου είναι ανοιχτές σε όποιον θέλει να γυρίσει στο σπίτι του».

Μιλώντας στο MEGA το πρωί της Δευτέρας και σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις, που θέλουν την πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ να θέλει επανεκλογή του Στέφανου Κασσελάκη, ο κ. Φάμελλος είπε: «Ποτέ δεν με έχουν προβληματίσει μονομερώς οι δημοσκοπήσεις, παρά μόνο το μέλλον της χώρας. Χρειαζόμαστε να αλλάξουμε, δεν πρέπει να συνεχιστεί ο κατήφορος. Λαμβάνω υπόψη μου τις μετρήσεις και τις δημοσκοπήσεις, δεν το υποτίμησα ποτέ. Ο λόγος που συμμετέχω σε αυτή την διαδικασία είναι γιατί πρέπει να αλλάξει η κατάσταση που επικρατεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να γίνει σοβαρός και αξιόπιστος. Είναι νωρίς να βγάζουμε συμπεράσματα.

Δεν μπορεί να προχωρήσει με συνταγές που έχουν αποτύχει και έχουν συρρικνώσει τον ΣΥΡΙΖΑ – γιατί δυστυχώς με τον πρώην πρόεδρο είχαμε πολλά τέτοια προβλήματα. Μία πολιτική η οποία ήταν αντικρουόμενη και ασυνεπής πολιτικά. Θεωρώ ότι οι απαντήσεις που έρχονται από το ΠΑΣΟΚ δεν επαρκούν».

Σχετικά με την εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε: «Δεν ήταν καλή η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ, το βλέπουν όλοι αυτό, τα πράγματα εξελίσσονται αρνητικά. Οι υποψηφιότητες για την εκλογή του νέου προέδρου δίνουν μία αχτίδα ελπίδας. Δημοσκοπικά δεν είναι καλά τα πράγματα, αλλά έπρεπε να κάνουμε κάτι. Έπρεπε να προστατεύσουμε το σπίτι μας, δεν μπορούσε να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση.

Δεν υπήρχε μόνο ρευστοποίηση αλλά μία απαξίωση με όλα αυτά τα οποία εξελίσσονταν. Και με την εσωτερική τοξικότητα και τις εντάσεις αλλά και με την εικόνα μας προς τα έξω. Υπάρχουν σοβαρά πράγματα με τα οποία πρέπει να ασχοληθούμε. Είχαμε μια εσωστρέφεια που δεν πήγαινε πουθενά. Είναι γεγονός πως μετά την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα δεν βρήκαμε μία «περπατησιά» η οποία να αντιστοιχεί σε αυτό που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία, η Αριστερά και η ιστορία του ΣΥΡΙΖΑ και της προοδευτικής παράταξης».

«Σέβομαι απόλυτα τις δημοκρατικές διαδικασίες και το καταστατικό μας, και η εκλογή επέλεξε αυτόν τον πρόεδρο (σσ. τον Στ. Κασσελάκη). Μπορεί να προέκυψε εξαιτίας ελλειμάτων που είχαμε εμείς και μεταξύ των άλλων υπόλοιπων υποψηφιοτήτων να υπήρχε μια σύγκριση στην κάλπη. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί σε αυτό που ζητούν  οι πολίτες», συμπλήρωσε ο κ. Φάμελλος.

Για το γεγονός ότι όταν η κ. Γεροβασίλη και ο κ. Τσίπρας σήκωσε το γάντι για την εκλογή νέου προέδρου και ότι ο κ. Φάμελλος «έσωσε» τον Στ. Κασσελάκη, ο ίδιος ο κ. Φάμελλος απάντησε: «δεν αντιστοιχεί στην προσωπικότητά μου το να σώσω ή να καλύψω κάποιον ή να επιτεθώ σε κάποιον. Η τοποθέτησή μου στο συνέδριο του Φεβρουαρίου ήταν ξεκάθαρη και την έχω δημοσιοποιήσει πολλές φορές. Ήταν μία απόφαση που την δέχθηκε η πλειοψηφία του συνεδρίου. Αυτό σημαίνει κάτι για την βάση του ΣΥΡΙΖΑ. Η άποψή μου ήταν η εξής: «είχαν εντοπιστεί ελλείμματα, αποφασίσαμε στο συνέδριο να ενισχύσουμε την συλλογικότητα για να στηρίξουμε τον – πρώην πλέον – πρόεδρο, ώστε να καλύψουμε και λάθη που γίνονταν. Δυστυχώς αυτή η απόφαση παραβιάστηκε. Πιστεύω πως τα περιθώρια που δώσαμε απαξιώθηκαν και υποτιμήθηκαν. Δεν ξέρω αν θα το ξαναέκανα, είναι δύσκολη απόφαση. Κάνω αυτό που χρειάζεται η χώρα μας. η ελληνική κοινωνία έχει ανάγκη τα κόμματα να είναι σοβαρά, να κινούνται δημοκρατικά και να έχουν μία φωνή. Πιστεύω ότι μπορώ να συμβάλλω σε αυτό και να αναλάβω και την ευθύνη για κάτι τέτοιο. από έρχεται από όλη την βάση του ΣΥΡΙΖΑ».

Ερωτηθείς, αν ρώτησε τον Αλέξη Τσίπρα για την υποψηφιότητά του, σημείωσε: «δεν έχω κάνει ιδιωτικές συζητήσεις. Δεν είναι υπόθεση ενός προσώπου αυτό που κάνω. Όλοι λίγο πολύ γνώριζαν την αντίθεσή μου μετά την αλλαγή που έγινε στο προεδρείο της ΚΟ. Δεν το έχω κρατήσει κρυφό. Δεν λειτουργούμε με αριστοκρατική προσέγγιση της πολιτικής».

Αναφερόμενος στα περί  debate: «Θα χρειαστεί να γίνει μία δημόσια πολιτική συζήτηση. Αυτό που ενδιαφέρει τον κόσμο είναι ποιος ή ποια θα εγγυηθεί την ενότητα την επόμενη μέρα, ποιος ή ποια θα εγγυηθεί ότι θα υπάρξει σοβαρή και τεκμηριωμένη αντιπολίτευση και τρίτον ποιος ή ποια θα εγγυηθεί ότι θα υπάρχει δυνατότητα απάντησε κυβερνητικής. Στο τρίτο σκέλος έχω να καταθέσω την καλύτερη εναλλακτική».

See      more         https://www.newsit.gr/            

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

O εξαίρετος ήχος της Επιδαύρου οφείλεται στην μοναδικότητα της Ελληνικής γλώσσας Αρχαία Ελλάδα https://www.tilestwra.com

https://www.tilestwra.com Η εξαίρετη ακουστική για την οποία το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου είναι διάσημο, οφείλεται στα πέτρινα εδώλια του (στα καθίσματα των θεατών), καθώς το σχήμα και η διάταξή τους είναι ιδανικά για το φιλτράρισμα των θορύβων χαμηλής συχνότητας, καταδεικνύει η έρευνα ειδικών επιστημόνων. Ήδη από τον 1ο π.Χ αιώνα, ο Ρωμαίος αρχιτέκτονας Βιτρούβιος θαύμαζε το πώς οι αρχαίοι Ελληνες είχαν διαρυθμίσει τα καθίσματα της Επιδαύρου «σύμφωνα με την επιστήμη της αρμονίας» για να ακούγονται καθαρότερα οι φωνές των ηθοποιών. Ακόμα και ο παραμικρότερος ψίθυρος στη σκηνή του θεάτρου ακούγεται πεντακάθαρα στις τελευταίες θέσεις σε απόσταση 60 μέτρων. Εκτός από τις αρχαίες πηγές, «σύγχρονες ακουστικές έρευνες αποδεικνύουν ότι στα αρχαία θέατρα έχουν εφαρμοστεί βασικές αρχές σχεδιασμού που εξασφαλίζουν ηχοπροστασία, ακουστική ζωντάνια, διαύγεια και καταληπτότητα του θεατρικού λόγου. ellkosmtheatro Μια από τις βασικότερες αρχές είναι η ενίσχυση της φωνής με έγκαιρες, θετικ

ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ….Έχουμε το γονίδιο Έψιλον που δεν υπάρχει σε άλλο λαό. (βίντεο)

Το D.N.A μας που από ότι αποφάνθηκαν στις 19/11/2012 Γάλλοι ... ... βιολόγοι ότι στο D.N.A των Ελλήνων υπάρχουν κάποια χρωματοσώματα που μας καθιστούν διαφορετικούς. Θα μπορούσε να ήταν το ΙΧΩΡ. Επίσης σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου του Stanford των Ηνωμένων Πολιτειών και της Παβίας της Ιταλίας το D.N.A των Ελλήνων καταδεικνύει πως σε ποσοστό 99,5% πρόκειται για καθαρή φυλή που δεν έχει επηρεαστεί από Σλάβους, Τούρκους ή οποιουσδήποτε άλλους. Αυτό είναι που τους ενοχλεί. Είμαστε απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και ο νοών νοείτο. Το D.N.A. των Ελλήνων είναι ιδιαιτέρως ξεχωριστό. Υπάρχει μία ομάδα στο χρωμόσωμα Υ. Στο χρωμόσωμα αυτό υπάρχον γνωρίσματα που μεταβιβάζονται μόνο από τον άνδρα. Γνωρίζουμε από την εποχή του Ομήρου ακόμη ό,τι ο ΙΧΩΡ μεταβιβάζεται μόνον από τον άνδρα. Έτσι λοιπόν επιτέλους η επιστήμη μπόρεσε και ταυτοποίησε το γονίδιο Έψιλον. Το γονίδιο Έψιλον βρίσκεται στο χρωμόσωμα Υ και η συγκεκριμένη τοποθεσία του ονομάζεται Ε 1Β 1Β. Εκτος από την Ελλάδα αυ

Η ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΤΑΚΤΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ

Η ελληνική γλώσσα φαίνεται ότι στο επόμενο διάστημα θα κυριαρχήσει στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, καθώς αποδείχθηκε ότι εξαιτίας της ακριβολογίας που τη διακρίνει οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές νέας προχωρημένης τεχνολογίας αναγνωρίζουν την ελληνική γλώσσα ως νοηματική, διότι οι έννοιες, οι καταστάσεις που περιγράφουν οι ελληνικές λέξεις, απεικονίζονται στις οθόνες των νέας τεχνολογίας ηλεκτρονικών υπολογιστών. Μάλιστα ήδη το μεγάλο τηλεοπτικό δίκτυο CNN εφαρμόζει το πρόγραμμα Hellenic Quest το οποίο προβλέπει την ηλεκτρονική εκμάθηση της ελληνικής. Το πρόγραμμα αυτό το CNN άρχισε να το διανέμει παγκοσμίως και προορίζεται σε πρώτο στάδιο για τους αγγλόφωνους και ισπανόφωνους. Η μέθοδος διδασκαλίας συνίσταται στην προβολή πληρο φοριών στην οθόνη του Η/Υ με ταυτόχρονη μετάδοση ήχου και κινούμενης εικόνας.. Το πρόγραμμα παράγεται από τη μεγάλη εταιρία Η/Υ Apple, ο πρόεδρος της οποίας Τζον Σκάλι είπε σχετικά: «Αποφασίσαμε να προωθήσουμε το πρόγραμμα εκμάθησης της ελληνικής, επειδή

Τι σημαίνει η ελληνική γλώσσα λίγοι από μας το γνωρίζουν https://www.tilestwra.com

https://www.tilestwra.com Ελληνική Γλώσσα Η Αγγλική γλώσσα έχει 490.000 λέξεις από τις οποίες 41.615 λέξεις. είναι από την Ελληνική γλώσσα.. (βιβλίο Γκίνες) Η Ελληνική με την μαθηματική δομή της είναι η γλώσσα της πληροφορικής και της νέας γενιάς των εξελιγμένων υπολογιστών, διότι μόνο σ’ αυτήν δεν υπάρχουν όρια. (Μπιλ Γκέιτς, Microsoft) Η Ελληνική και η Κινέζικη. είναι οι μόνες γλώσσες με συνεχή ζώσα παρουσία από τους ίδιους λαούς και…..στον ίδιο χώρο εδώ και 4.000 έτη. Όλες οι γλώσσες θεωρούνται κρυφοελληνικές, με πλούσια δάνεια από τη μητέρα των γλωσσών, την Ελληνική. (Francisco Adrados, γλωσσολόγος). Η Ελληνική γλώσσα έχει λέξεις για έννοιες οι οποίες παραμένουν χωρίς απόδοση στις υπόλοιπες γλώσσες, όπως άμιλλα, θαλπωρή και φιλότιμο Μόνον η Ελληνική γλώσσα ξεχωρίζει τη ζωή από το βίο, την αγάπη από τον έρωτα. Μόνον αυτή διαχωρίζει, διατηρώντας το ίδιο ριζικό θέμα, το ατύχημα από το δυστύχημα, το συμφέρον από το ενδιαφέρον. Το εκπληκτικό είναι ότι η ίδια η Ελληνική

Εξαιρετικό κείμενο των New York Times 1975: «Οι Έλληνες έστησαν τον άνθρωπο στα πόδια του» ελληνισμός https://www.tilestwra.com

https://www.tilestwra.com Στην -παγκόσμιας κυκλοφορίας- Αμερικανική εφημερίδα «The New York Times», δημοσιεύθηκε τον Μάρτιο 1975 ένα άρθρο-ύμνος για τον Ελληνισμό, πού έχει ως εξής: «…Για χιλιάδες χρόνια παλαιότεροι πολιτισμοί, όπως αυτοί των Περσών, των Ασσυρίων, των Βαβυλώνιων, έβλεπαν τον άνθρωπο ως ένα απεχθές ον που σέρνονταν μπροστά σε θεότητες και δυνάστες. Οι ‘Έλληνες όμως, πήραν τον άνθρωπο και τον έστησαν στα πόδια του. Τον δίδαξαν να είναι υπερήφανος… Ο κόσμος είναι γεμάτος θαύματα, έλεγε ο Σοφοκλής, αλλά τίποτα δεν είναι πιο θαυμάσιο από τον άνθρωπο. Οι ‘Έλληνες έπεισαν τον άνθρωπο, όπως ο Περικλής το τοποθέτησε, ότι ήταν δικαιωματικά ο κάτοχος και ο κύριος του εαυτού του και δημιούργησαν νόμους για να περιφρουρήσουν τις προσωπικές του ελευθερίες. Οι αρχαίοι Έλληνες ενθάρρυναν την περιέργεια που είχε ο άνθρωπος για τον εαυτόν του και για τον κόσμο που τον περιτριγύριζε, διακηρύττοντας μαζί με τον Σωκράτη ότι μια ζωή χωρίς έρευνα δεν αξίζει τον κόπο να την ζούμ

Στο βυθό των Κυθήρων: Oι θησαυροί του Παρθενώνα που ο Λόρδος Έλγιν δεν πήρε ποτέ μαζί του (φωτό & βίντεο).ΥΠΟΒΡΥΧΙΕΣ ΛΗΨΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΣΤΟΥ «ΜΕΝΤΩΡ»

http://www.maiandrosnews.gr/post/4162-sto-bytho-ton-kythiron-oi-thisayroi-toy-parthenona-poy-o-lordos-elgin-den-pire-pote-mazi-toy-(foto--binteo)ypobryxies-li 26 Μαΐ 2017 19:40 ης Μαρίνας Νικολάκη Ένας ολόκληρος θησαυρός, που περιλαμβάνει από αιγυπτιακά αγάλματα μέχρι νομίσματα και αμφορείς, βρέθηκε στο ναυάγιο του «Mentor» (Μέντωρ), του πλοίου που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των μαρμάρων του Παρθενώνα που λεηλάτησε ο λόρδος Έλγιν από την Ελλάδα στην Αγγλία, με την άδεια των Οθωμανών. Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα-αφιέρωμα της ισραηλινής Haaretz, η βαρυφορτωμένη φρεγάτα βυθίστηκε νοτιοδυτικά των Κυθήρων, κατά το ταξίδι επιστροφής της στη Βρετανία. Τα μάρμαρα που μετέφερε διασώθηκαν (ο ίδιος ο Έλγιν ζήτησε βοήθεια σχετικά, αναφέροντας πως «είχε κάποιες ποσότητες κιβωτίων με πέτρες χωρίς αξία, αλλά μεγάλης σημασίας για εμένα»), ωστόσο είναι πολλά αυτά τα οποία έμειναν στο ναυάγιο, ακόμα και αν επί 200 χρόνια ήταν στο έλεος των απανταχού «ενδιαφερομένων». Ομάδα αρχαιολόγ

Η σοφία και η κυριολεξία της ελληνικής γλώσσας https://www.newsone.gr

https://www.newsone.gr Στη γλώσσα έχουμε το σημαίνον (τη λέξη) και το σημαινόμενο (την έννοια). Στην Ελληνική γλώσσα αυτά τα δύο έχουν πρωτογενή σχέση, καθώς αντίθετα με τις άλλες γλώσσες το σημαίνον δεν είναι μια τυχαία σειρά από γράμματα. Σε μια συνηθισμένη γλώσσα όπως τα Αγγλικά μπορούμε να συμφωνήσουμε όλοι να λέμε το σύννεφο car και το αυτοκίνητο cloud, και από την στιγμή που το συμφωνήσουμε να είναι και έτσι. Στα Ελληνικά κάτι τέτοιο είναι αδύνατον. Γι’ αυτόν τον λόγο πολλοί διαχωρίζουν τα Ελληνικά σαν «εννοιολογική» γλώσσα από τις υπόλοιπες «σημειολογικές» γλώσσες. Μάλιστα ο μεγάλος φιλόσοφος και μαθηματικός Βένερ Χάιζενμπεργκ είχε παρατηρήσει αυτή την σημαντική ιδιότητα για την οποία είχε πεί «Η θητεία μου στην αρχαία Ελληνική γλώσσα υπήρξε η σπουδαιότερη πνευματική μου άσκηση. Στην γλώσσα αυτή υπάρχει η πληρέστερη αντιστοιχία ανάμεσα στην λέξη και στο εννοιολογικό της περιεχόμενο.» Όπως μας έλεγε και ο Αντισθένης, «Αρχή σοφίας, η των ονομάτων επίσκεψις». Για παράδειγμα

Φράγκος Φραγκούλης: ''Θα ήθελα στο συλλαλητήριο τον Αρχιεπίσκοπο και του Ιεράρχες'

ROMFEA.GR | Σε νέες δηλώσεις προέβη ο Επίτιμος Αρχηγός του ΓΕΣ Φράγκος Φραγκούλης, μετά την επίθεση που έκανε κατά του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου. Ο κ. Φράγκος στην δήλωσή του αναφέρει: "ΕΚΦΡΑΖΩ το παράπονο ότι θα ήθελα ναναι παρόντες στο συλλαλητήριο, όλοι οι Σεβάσμιοι Μητροπολίτες με τον Αρχιεπίσκοπο, μπροστάρηδες στον αγώνα για την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ οπως ήταν πάντοτε η Εκκλησία ... See more http://www.romfea.gr/diafora/19584-fragkos-fragkoulis-tha-ithela-sto-sullalitirio-ton-arxiepiskopo-kai-tou-ierarxes

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

Του Αντώνη Μπρισιμιτζή Ε : ε efendi = αφέντης [αρχ. ελλ. αυθέντης > μεσν. ελλ. αφέντης > τουρκ.]. efendilik = αφεντιά [μεσν. ελλ. αφέντης + τουρκ. -lik > τουρκ.]. egemen = κυρίαρχος, ανεξάρτητος [αρχ. ελλ. ηγεμών > τουρκ.]. egoist = εγωιστής [ελλ. > γαλλ. egoïste > τουρκ.]. egoizm = εγωισμός [ελλ. > γαλλ. egoïsme > τουρκ.]. egzama = έκζεμα [μετγν. ελλ. > τουρκ.]. egzogami = εξωγαμία [νεοελλ. > γαλλ. exogamie > τουρκ.]. egzotik = εξωτικός [αντιδ. αρχ. ελλ. έξω > αρχ. ελλ. εξωτικός > γαλλ. exotique > τουρκ., νεοελλ.]. eklektik = εκλεκτικός [μετγν. ελλ. > γαλλ. éclectique > τουρκ.]. eklektizm = εκλεκτισμός, εκλεκτικισμός [ελλ. > γαλλ. éclectisme > τουρκ.]. ekliptik = εκλειπτική [μετγν. ελλ. > γαλλ. écliptique > τουρκ.]. eko = ηχώ [αρχ. ελλ. > γαλλ. écho > τουρκ.]. ekol = σχολή, επιστημονικό ή καλλιτεχνικό ρεύμα [αρχ. ελλ. σχολή > λατ. schola > γαλλ. école > τουρκ., πβ. okul]. ekolali = ηχολαλία [ελλ