Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

https://infognomonpolitics.gr/ Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι 365 μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο

https://infognomonpolitics.gr/           

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι 365 μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο

Έναν χρόνο μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ο κόσμος που ξέραμε δεν είναι ίδιος πια: Οι τρεις υπερδυνάμεις -ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα- βρίσκονται σε επικίνδυνο ανταγωνισμό μεταξύ τους, με επιπτώσεις που ξεπερνούν τα σύνορα των εμπολέμων.

Η απόφαση μάλιστα την προηγούμενη Τρίτη του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, να αναστείλει τη συμμετοχή της χώρας του στη συμφωνία Start για τον περιορισμό και έλεγχο των πυρηνικών εξοπλισμών, επαναφέρει το φάσμα του πυρηνικού ολέθρου.

Στριμωγμένος από την αποτυχία του «κεραυνοβόλου πολέμου» -της ταχείας κατάληψης του Κιέβου και της εγκατάστασης μιας φιλικής προς τη Μόσχα κυβέρνησης-, ο Πούτιν μοιάζει να τα παίζει όλα για όλα…

Προσπαθεί μάλιστα να δώσει ιδεολογική χροιά στον πόλεμο τον οποίο ξεκίνησε ακριβώς πριν από έναν χρόνο, μιλώντας πλέον όχι μόνο για «αποναζιστικοποίηση» της Ουκρανίας, αλλά αμφισβητώντας ανοικτά τη δυτική κυριαρχία, με στόχο την ανακατανομή του διεθνούς γεωπολιτικού σκηνικού.

Sputnik/Pavel Bednyakov/Kremlin via REUTERS

Διεθνής σύγκρουση

Μιλά για περιφερειακή σύγκρουση που εξελίσσεται σε διεθνή, για πόλεμο επιβίωσης του ρωσικού έθνους, που κινδυνεύει με αφανισμό. Ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δεν έχει διστάσει να κάνει λόγο για «τελική λύση» που απεργάζεται η Δύση κατά του ρωσικού λαού.

Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ μπαίνουν πλέον όλο και πιο βαθιά στην ουκρανική κρίση. Η στρατιωτική βοήθεια δεν εξαντλείται πλέον σε αμυντικά όπλα -αντιαεροπορικά συστήματα, εκτοξευτήρες ρουκετών, αντιαρματικά κ.λπ.- αλλά από τον επόμενο μήνα αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους στα πεδία των μαχών τα πρώτα γερμανικά Leopard. Θα ακολουθήσουν βρετανικά, γαλλικά και σε βάθος χρόνου και αμερικανικά άρματα μάχης, με το Κίεβο να πιέζει και για συνδρομή των δυτικών συμμάχων του με μαχητικά αεροσκάφη.

Νέα κούρσα πυρηνικών;

Το μετασοβιετικό στάτους κβο πνέει τα λοίσθια, με την ανθρωπότητα να ζει τις απαρχές μιας νέας μακροχρόνιας από ό,τι φαίνεται σκοτεινής και επικίνδυνης περιόδου, με την πιθανότητα μιας ανεξέλεγκτης κούρσας πυρηνικών εξοπλισμών ανάμεσα στη Ρωσία και τις ΗΠΑ να επανέρχεται στο τραπέζι.

Μέσα σε αυτό το επιδεινούμενο «μπρα ντε φερ» ανάμεσα στην Ουάσιγκτον και τη Μόσχα, η Κίνα αναζητά το δικό της νέο γεωπολιτικό ρόλο, ευρισκόμενη μεταξύ σφύρας και άκμονος.

Η Κίνα φαίνεται από τη μια να επωφελείται οικονομικά από τις σχέσεις της με τη Ρωσία, προσφέροντας πολύτιμη χείρα βοηθείας στον Πούτιν να συνεχίσει να χρηματοδοτεί τον πόλεμοw, και από την άλλη δείχνει να ελπίζει σε έναν αναβαθμισμένο γεωπολιτικό ρόλο, του πιθανού διαμεσολαβητή για πολιτική διευθέτηση της ουκρανικής κρίσης.

Σήμερα, κλείνουν 365 ημέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο, για να παραφράσουμε τον κλασικό τίτλο του βιβλίου του Τζον Ριντ «Δέκα Ημέρες που Συγκλόνισαν τον Κόσμο». Σε αντίθεση ωστόσο με τον χρονικογράφο της Οκτωβριανής Επανάστασης στη Ρωσία, που όντως θα συγκλόνιζε τον κόσμο με ελπίδες για ένα καλύτερο αύριο, ο πόλεμος στην Ουκρανία συγκλονίζει φέρνοντας όχι ελπίδα, αλλά ανησυχία και τρόμο για το πού μπορεί να οδηγηθεί η ανθρωπότητα…

Μεγάλες απώλειες

Iryna Rybakova/Press Service of the 93rd Independent Kholodnyi Yar Mechanized Brigade of the Ukrainian Armed Forces/Handout via REUTERS

Σημαντικές εκατέρωθεν απώλειες καταγράφουν Ρωσία και Ουκρανία, έναν χρόνο μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής.

Οι ΗΠΑ εκτιμούν πως έως και 100.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί στην κάθε πλευρά από τους δύο εμπολέμους.

Παράλληλα, οι ρωσικές δυνάμεις φέρονται να έχουν απoλέσει χιλιάδες αντικείμενα σε στρατιωτικό εξοπλισμό. Πρόσφατο ρεπορτάζ του BBC αναφέρει πως εκτιμάται ότι περισσότερα από 1.700 ρωσικά άρματα μάχης και οχήματα μεταφοράς προσωπικού έχουν καταστραφεί, υποστεί ζημιές, εγκαταλειφθεί ή έχουν περιέλθει υπό τις ουκρανικές δυνάμεις.

Στο ίδιο ρεπορτάζ το οποίο στηρίζεται σε στοιχεία του ιστότοπου Oryx, οι απώλειες της Ουκρανίας ανέρχονται σε 467 άρματα μάχης και 490 οχήματα μεταφοράς πεζικού.

Αναλυτές από το Διεθνές Ινστιτούτο Στρατηγικών Σπουδών εκτιμούν πως ο ρωσικός στρατός έχει απολέσει το 38% του προπολεμικού του στόλου αρμάτων μάχης.

Οικονομικό κόστος

Σε οικονομικό επίπεδο, σύμφωνα με Ουκρανούς αξιωματούχους, η χώρα θα χρειαστεί 38 δισ. δολάρια φέτος για να καλύψει το δημοσιονομικό της έλλειμμα και επιπλέον 17 δισ. δολάρια για να διορθώσει τις ζημιές στην ενεργειακή της υποδομή και την αποναρκοθέτηση.

H «αποναζιστικοποίηση» που οδεύει σε πόλεμο φθοράς

Σε πόλεμο φθοράς εξελίσσεται η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, με απώτερο στόχο την οικονομική και στρατιωτική εξάντληση των Ουκρανών.

Παράλληλα με τις συνεχείς απειλές για μετατροπή μιας περιφερειακής σύγκρουσης σε διεθνή, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ευελπιστεί στην κόπωση των δυτικών συμμάχων του Κιέβου και σε έναν ενδεχόμενο συμβιβασμό με αποδοχή από ουκρανικής πλευράς των ρωσικών τετελεσμένων.

Η πρώτη διακήρυξη

Όταν στις 24 Φεβρουαρίου του 2022 ο Πούτιν διεκήρυττε τον στόχο της εισβολής η οποία μόλις ξεκινούσε, μιλούσε για «αποστρατιωτικοποίηση και αποναζιστικοποίηση» της Ουκρανίας και όχι για κατοχή της. Η εισβολή ξεκίνησε άλλωστε τρεις ημέρες μετά την αναγνώριση από ρωσικής πλευράς της ανεξαρτησίας των αυτοανακηρυχθεισών Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, στην ανατολική Ουκρανία, όπου από το 2014 μαινόταν ο πόλεμος ανάμεσα στις ουκρανικές κυβερνητικές δυνάμεις και τους φιλορώσους αυτονομιστές.

Παράλληλα, διεκήρυττε πως θέλει να αποτρέψει το ΝΑΤΟ από το να βάλει πόδι στην Ουκρανία, εξασφαλίζοντας την ουδετερότητά της.

Αν και δεν το διακήρυξε ποτέ επισήμως, πίστευε πως με την «κεραυνοβόλο επίθεση» που θα εξαπέλυε κατά του Κιέβου, θα ανάγκαζε τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι να «αυτομολήσει» στη Δύση και ο ίδιος να εγκαταστήσει ένα φιλορωσικό καθεστώς.

«Ο εχθρός με είχε καταστήσει τον υπ’ αριθμόν ένα στόχο και την οικογένειά μου στόχο νούμερο δύο», είχε δηλώσει ο Ζελένσκι.

Οι ρωσικοί βέβαια ισχυρισμοί, περί «αποναζιστικοποίησης», δεν αποσκοπούσαν παρά στην εξάλειψη του σύγχρονου κράτους της Ουκρανίας. Ο Ρώσος πρόεδρος δεν έκρυψε στις δημόσιες ομιλίες του πως θεωρεί τους μπολσεβίκους του Λένιν υπαίτιους για τη δημιουργία της Ουκρανίας ως ανεξάρτητου έθνους, έχοντας μάλιστα ήδη από το 2021 γράψει μακροσκελές άρθρο στο οποίο υποστήριζε πως Ρώσοι και Ουκρανοί είναι ένας λαός με ρίζες που ανάγονται πίσω στον 9ο αιώνα.

Αλλαγή σχεδίων

Έναν μήνα μετά την εισβολή και την αποτυχία του να καταλάβει το Κίεβο, ο κύριος στόχος του Βλαντιμίρ Πούτιν έγινε «η απελευθέρωση του Ντονμπάς» – των δύο βιομηχανικών περιοχών της Ουκρανίας, του Λουγκάνσκ και του Ντονέτσκ.

Η αντοχή της ουκρανικής αντίστασης και οι επιτυχίες της στρατιωτικής αντεπίθεσης οδήγησαν τον Ρώσο πρόεδρο να προχωρήσει στην προσάρτηση όχι μόνο του Λουγκάνσκ και του Ντονέτσκ στα ανατολικά, αλλά και της Χερσώνας και της Ζαπορίζια στο νότο, χωρίς ποτέ να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχό τους.

Για την προσάρτηση των περιοχών χρησιμοποίησε τη διεξαγωγή ενός μη αναγνωρισμένου διεθνώς δημοψηφίσματος. Προφανής στόχος να θεωρηθεί η ουκρανική αντεπίθεση και η προσπάθεια ανακατάληψης των εδαφών αυτών επίθεση κατά της ρωσικής εθνικής κυριαρχίας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται…

Ο Πούτιν αναγκάστηκε μάλιστα τον περασμένο Σεπτέμβριο να προχωρήσει σε μερική επιστράτευση 300.000 εφέδρων.

REUTERS/Viacheslav Ratynskyi

Μέτωπο 850 χλμ.

Η  ρωσική εισβολή έχει μετεξελιχθεί σε έναν πόλεμο φθοράς, με τη γραμμή του μετώπου να εκτείνεται σε 850 χιλιόμετρα και τη Ρωσία να πετυχαίνει κάποιες μικρές, αλλά με μεγάλο κόστος νίκες.

Αυτό που έναν χρόνο πριν φάνταζε ως «πόλεμος αστραπή», έχει εξελιχθεί σε μία μακροχρόνια πολεμική αναμέτρηση. Η δυτική στρατιωτική ανάμιξη γίνεται όλο και μεγαλύτερη, με σκοπό τη στρατιωτική ήττα της Ρωσίας στο ουκρανικό μέτωπο.

Όσο για την αποτροπή της επέκτασης του ΝΑΤΟ προς ανατολάς; Ο πόλεμος του Πούτιν πέτυχε ακριβώς το αντίθετο. Το ΝΑΤΟ διευρύνεται με την επικείμενη ένταξη σε αυτό της Φινλανδίας και της Σουηδίας, ενώ και η Ουκρανία φιλοδοξεί, όταν κάποτε όλα αυτά θα έχουν τελειώσει, να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.

Ναυτεμπορική


See     more         https://infognomonpolitics.gr/           

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

O εξαίρετος ήχος της Επιδαύρου οφείλεται στην μοναδικότητα της Ελληνικής γλώσσας Αρχαία Ελλάδα https://www.tilestwra.com

https://www.tilestwra.com Η εξαίρετη ακουστική για την οποία το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου είναι διάσημο, οφείλεται στα πέτρινα εδώλια του (στα καθίσματα των θεατών), καθώς το σχήμα και η διάταξή τους είναι ιδανικά για το φιλτράρισμα των θορύβων χαμηλής συχνότητας, καταδεικνύει η έρευνα ειδικών επιστημόνων. Ήδη από τον 1ο π.Χ αιώνα, ο Ρωμαίος αρχιτέκτονας Βιτρούβιος θαύμαζε το πώς οι αρχαίοι Ελληνες είχαν διαρυθμίσει τα καθίσματα της Επιδαύρου «σύμφωνα με την επιστήμη της αρμονίας» για να ακούγονται καθαρότερα οι φωνές των ηθοποιών. Ακόμα και ο παραμικρότερος ψίθυρος στη σκηνή του θεάτρου ακούγεται πεντακάθαρα στις τελευταίες θέσεις σε απόσταση 60 μέτρων. Εκτός από τις αρχαίες πηγές, «σύγχρονες ακουστικές έρευνες αποδεικνύουν ότι στα αρχαία θέατρα έχουν εφαρμοστεί βασικές αρχές σχεδιασμού που εξασφαλίζουν ηχοπροστασία, ακουστική ζωντάνια, διαύγεια και καταληπτότητα του θεατρικού λόγου. ellkosmtheatro Μια από τις βασικότερες αρχές είναι η ενίσχυση της φωνής με έγκαιρες, θετικ

ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ….Έχουμε το γονίδιο Έψιλον που δεν υπάρχει σε άλλο λαό. (βίντεο)

Το D.N.A μας που από ότι αποφάνθηκαν στις 19/11/2012 Γάλλοι ... ... βιολόγοι ότι στο D.N.A των Ελλήνων υπάρχουν κάποια χρωματοσώματα που μας καθιστούν διαφορετικούς. Θα μπορούσε να ήταν το ΙΧΩΡ. Επίσης σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου του Stanford των Ηνωμένων Πολιτειών και της Παβίας της Ιταλίας το D.N.A των Ελλήνων καταδεικνύει πως σε ποσοστό 99,5% πρόκειται για καθαρή φυλή που δεν έχει επηρεαστεί από Σλάβους, Τούρκους ή οποιουσδήποτε άλλους. Αυτό είναι που τους ενοχλεί. Είμαστε απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και ο νοών νοείτο. Το D.N.A. των Ελλήνων είναι ιδιαιτέρως ξεχωριστό. Υπάρχει μία ομάδα στο χρωμόσωμα Υ. Στο χρωμόσωμα αυτό υπάρχον γνωρίσματα που μεταβιβάζονται μόνο από τον άνδρα. Γνωρίζουμε από την εποχή του Ομήρου ακόμη ό,τι ο ΙΧΩΡ μεταβιβάζεται μόνον από τον άνδρα. Έτσι λοιπόν επιτέλους η επιστήμη μπόρεσε και ταυτοποίησε το γονίδιο Έψιλον. Το γονίδιο Έψιλον βρίσκεται στο χρωμόσωμα Υ και η συγκεκριμένη τοποθεσία του ονομάζεται Ε 1Β 1Β. Εκτος από την Ελλάδα αυ

Η ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΤΑΚΤΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ

Η ελληνική γλώσσα φαίνεται ότι στο επόμενο διάστημα θα κυριαρχήσει στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, καθώς αποδείχθηκε ότι εξαιτίας της ακριβολογίας που τη διακρίνει οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές νέας προχωρημένης τεχνολογίας αναγνωρίζουν την ελληνική γλώσσα ως νοηματική, διότι οι έννοιες, οι καταστάσεις που περιγράφουν οι ελληνικές λέξεις, απεικονίζονται στις οθόνες των νέας τεχνολογίας ηλεκτρονικών υπολογιστών. Μάλιστα ήδη το μεγάλο τηλεοπτικό δίκτυο CNN εφαρμόζει το πρόγραμμα Hellenic Quest το οποίο προβλέπει την ηλεκτρονική εκμάθηση της ελληνικής. Το πρόγραμμα αυτό το CNN άρχισε να το διανέμει παγκοσμίως και προορίζεται σε πρώτο στάδιο για τους αγγλόφωνους και ισπανόφωνους. Η μέθοδος διδασκαλίας συνίσταται στην προβολή πληρο φοριών στην οθόνη του Η/Υ με ταυτόχρονη μετάδοση ήχου και κινούμενης εικόνας.. Το πρόγραμμα παράγεται από τη μεγάλη εταιρία Η/Υ Apple, ο πρόεδρος της οποίας Τζον Σκάλι είπε σχετικά: «Αποφασίσαμε να προωθήσουμε το πρόγραμμα εκμάθησης της ελληνικής, επειδή

Τι σημαίνει η ελληνική γλώσσα λίγοι από μας το γνωρίζουν https://www.tilestwra.com

https://www.tilestwra.com Ελληνική Γλώσσα Η Αγγλική γλώσσα έχει 490.000 λέξεις από τις οποίες 41.615 λέξεις. είναι από την Ελληνική γλώσσα.. (βιβλίο Γκίνες) Η Ελληνική με την μαθηματική δομή της είναι η γλώσσα της πληροφορικής και της νέας γενιάς των εξελιγμένων υπολογιστών, διότι μόνο σ’ αυτήν δεν υπάρχουν όρια. (Μπιλ Γκέιτς, Microsoft) Η Ελληνική και η Κινέζικη. είναι οι μόνες γλώσσες με συνεχή ζώσα παρουσία από τους ίδιους λαούς και…..στον ίδιο χώρο εδώ και 4.000 έτη. Όλες οι γλώσσες θεωρούνται κρυφοελληνικές, με πλούσια δάνεια από τη μητέρα των γλωσσών, την Ελληνική. (Francisco Adrados, γλωσσολόγος). Η Ελληνική γλώσσα έχει λέξεις για έννοιες οι οποίες παραμένουν χωρίς απόδοση στις υπόλοιπες γλώσσες, όπως άμιλλα, θαλπωρή και φιλότιμο Μόνον η Ελληνική γλώσσα ξεχωρίζει τη ζωή από το βίο, την αγάπη από τον έρωτα. Μόνον αυτή διαχωρίζει, διατηρώντας το ίδιο ριζικό θέμα, το ατύχημα από το δυστύχημα, το συμφέρον από το ενδιαφέρον. Το εκπληκτικό είναι ότι η ίδια η Ελληνική

Εξαιρετικό κείμενο των New York Times 1975: «Οι Έλληνες έστησαν τον άνθρωπο στα πόδια του» ελληνισμός https://www.tilestwra.com

https://www.tilestwra.com Στην -παγκόσμιας κυκλοφορίας- Αμερικανική εφημερίδα «The New York Times», δημοσιεύθηκε τον Μάρτιο 1975 ένα άρθρο-ύμνος για τον Ελληνισμό, πού έχει ως εξής: «…Για χιλιάδες χρόνια παλαιότεροι πολιτισμοί, όπως αυτοί των Περσών, των Ασσυρίων, των Βαβυλώνιων, έβλεπαν τον άνθρωπο ως ένα απεχθές ον που σέρνονταν μπροστά σε θεότητες και δυνάστες. Οι ‘Έλληνες όμως, πήραν τον άνθρωπο και τον έστησαν στα πόδια του. Τον δίδαξαν να είναι υπερήφανος… Ο κόσμος είναι γεμάτος θαύματα, έλεγε ο Σοφοκλής, αλλά τίποτα δεν είναι πιο θαυμάσιο από τον άνθρωπο. Οι ‘Έλληνες έπεισαν τον άνθρωπο, όπως ο Περικλής το τοποθέτησε, ότι ήταν δικαιωματικά ο κάτοχος και ο κύριος του εαυτού του και δημιούργησαν νόμους για να περιφρουρήσουν τις προσωπικές του ελευθερίες. Οι αρχαίοι Έλληνες ενθάρρυναν την περιέργεια που είχε ο άνθρωπος για τον εαυτόν του και για τον κόσμο που τον περιτριγύριζε, διακηρύττοντας μαζί με τον Σωκράτη ότι μια ζωή χωρίς έρευνα δεν αξίζει τον κόπο να την ζούμ

Στο βυθό των Κυθήρων: Oι θησαυροί του Παρθενώνα που ο Λόρδος Έλγιν δεν πήρε ποτέ μαζί του (φωτό & βίντεο).ΥΠΟΒΡΥΧΙΕΣ ΛΗΨΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΣΤΟΥ «ΜΕΝΤΩΡ»

http://www.maiandrosnews.gr/post/4162-sto-bytho-ton-kythiron-oi-thisayroi-toy-parthenona-poy-o-lordos-elgin-den-pire-pote-mazi-toy-(foto--binteo)ypobryxies-li 26 Μαΐ 2017 19:40 ης Μαρίνας Νικολάκη Ένας ολόκληρος θησαυρός, που περιλαμβάνει από αιγυπτιακά αγάλματα μέχρι νομίσματα και αμφορείς, βρέθηκε στο ναυάγιο του «Mentor» (Μέντωρ), του πλοίου που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των μαρμάρων του Παρθενώνα που λεηλάτησε ο λόρδος Έλγιν από την Ελλάδα στην Αγγλία, με την άδεια των Οθωμανών. Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα-αφιέρωμα της ισραηλινής Haaretz, η βαρυφορτωμένη φρεγάτα βυθίστηκε νοτιοδυτικά των Κυθήρων, κατά το ταξίδι επιστροφής της στη Βρετανία. Τα μάρμαρα που μετέφερε διασώθηκαν (ο ίδιος ο Έλγιν ζήτησε βοήθεια σχετικά, αναφέροντας πως «είχε κάποιες ποσότητες κιβωτίων με πέτρες χωρίς αξία, αλλά μεγάλης σημασίας για εμένα»), ωστόσο είναι πολλά αυτά τα οποία έμειναν στο ναυάγιο, ακόμα και αν επί 200 χρόνια ήταν στο έλεος των απανταχού «ενδιαφερομένων». Ομάδα αρχαιολόγ

Η σοφία και η κυριολεξία της ελληνικής γλώσσας https://www.newsone.gr

https://www.newsone.gr Στη γλώσσα έχουμε το σημαίνον (τη λέξη) και το σημαινόμενο (την έννοια). Στην Ελληνική γλώσσα αυτά τα δύο έχουν πρωτογενή σχέση, καθώς αντίθετα με τις άλλες γλώσσες το σημαίνον δεν είναι μια τυχαία σειρά από γράμματα. Σε μια συνηθισμένη γλώσσα όπως τα Αγγλικά μπορούμε να συμφωνήσουμε όλοι να λέμε το σύννεφο car και το αυτοκίνητο cloud, και από την στιγμή που το συμφωνήσουμε να είναι και έτσι. Στα Ελληνικά κάτι τέτοιο είναι αδύνατον. Γι’ αυτόν τον λόγο πολλοί διαχωρίζουν τα Ελληνικά σαν «εννοιολογική» γλώσσα από τις υπόλοιπες «σημειολογικές» γλώσσες. Μάλιστα ο μεγάλος φιλόσοφος και μαθηματικός Βένερ Χάιζενμπεργκ είχε παρατηρήσει αυτή την σημαντική ιδιότητα για την οποία είχε πεί «Η θητεία μου στην αρχαία Ελληνική γλώσσα υπήρξε η σπουδαιότερη πνευματική μου άσκηση. Στην γλώσσα αυτή υπάρχει η πληρέστερη αντιστοιχία ανάμεσα στην λέξη και στο εννοιολογικό της περιεχόμενο.» Όπως μας έλεγε και ο Αντισθένης, «Αρχή σοφίας, η των ονομάτων επίσκεψις». Για παράδειγμα

Φράγκος Φραγκούλης: ''Θα ήθελα στο συλλαλητήριο τον Αρχιεπίσκοπο και του Ιεράρχες'

ROMFEA.GR | Σε νέες δηλώσεις προέβη ο Επίτιμος Αρχηγός του ΓΕΣ Φράγκος Φραγκούλης, μετά την επίθεση που έκανε κατά του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου. Ο κ. Φράγκος στην δήλωσή του αναφέρει: "ΕΚΦΡΑΖΩ το παράπονο ότι θα ήθελα ναναι παρόντες στο συλλαλητήριο, όλοι οι Σεβάσμιοι Μητροπολίτες με τον Αρχιεπίσκοπο, μπροστάρηδες στον αγώνα για την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ οπως ήταν πάντοτε η Εκκλησία ... See more http://www.romfea.gr/diafora/19584-fragkos-fragkoulis-tha-ithela-sto-sullalitirio-ton-arxiepiskopo-kai-tou-ierarxes

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

Του Αντώνη Μπρισιμιτζή Ε : ε efendi = αφέντης [αρχ. ελλ. αυθέντης > μεσν. ελλ. αφέντης > τουρκ.]. efendilik = αφεντιά [μεσν. ελλ. αφέντης + τουρκ. -lik > τουρκ.]. egemen = κυρίαρχος, ανεξάρτητος [αρχ. ελλ. ηγεμών > τουρκ.]. egoist = εγωιστής [ελλ. > γαλλ. egoïste > τουρκ.]. egoizm = εγωισμός [ελλ. > γαλλ. egoïsme > τουρκ.]. egzama = έκζεμα [μετγν. ελλ. > τουρκ.]. egzogami = εξωγαμία [νεοελλ. > γαλλ. exogamie > τουρκ.]. egzotik = εξωτικός [αντιδ. αρχ. ελλ. έξω > αρχ. ελλ. εξωτικός > γαλλ. exotique > τουρκ., νεοελλ.]. eklektik = εκλεκτικός [μετγν. ελλ. > γαλλ. éclectique > τουρκ.]. eklektizm = εκλεκτισμός, εκλεκτικισμός [ελλ. > γαλλ. éclectisme > τουρκ.]. ekliptik = εκλειπτική [μετγν. ελλ. > γαλλ. écliptique > τουρκ.]. eko = ηχώ [αρχ. ελλ. > γαλλ. écho > τουρκ.]. ekol = σχολή, επιστημονικό ή καλλιτεχνικό ρεύμα [αρχ. ελλ. σχολή > λατ. schola > γαλλ. école > τουρκ., πβ. okul]. ekolali = ηχολαλία [ελλ