Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

"Η Ελλάδα κατέλαβε 16 νησιά στο Αιγαίο το 2004"! Απίστευτη άποψη από Τουρκία

Στο πρωτοσέλιδο του σημερινού της φύλλου, η τουρκική εφημερίδα Sozcu δημοσιεύει τους γνωστούς ισχυρισμούς του ακροδεξιού τουρκικού κόμματος Demokrat Parti (DP-''Δημοκρατικό Κόμμα '') ότι ... ... ... ... η Ελλάδα κατέλαβε το 2004 περί τα 16 νησιά και νησίδες στο Αιγαίο από την Τουρκία με την ανοχή του κόμματος ΑΚΡ του Ερντογάν!.Το δημοσιευμα - που εντάσσεται στην προεκλογική αντιπαράθεση στην γείτονα- έχει τίτλο «Ο Ατατούρκ τα πήρε, το ΑΚΡ τα έδωσε» και υπότιτλο «Ο Έλληνας Υπουργός, επιθεώρησε τα νησιά μας, τα οποία κατέλαβαν χωρίς να πέσει ούτε μία σφαίρα».
Ο εχθρός που απώθησε ο Ατατούρκ, βγήκε εκ νέου στα εδάφη μας, 11 χρόνια πριν, με την άνοδο του ΑΚΡ, γράφει η εφημερίδα. Και συνεχίζει αναφερόμενη στο Αγαθονήσι, το Φαρμακονήσι κλπ ελληνικά νησιά: Βρίσκεται ακόμα ελληνικός Στρατός και κυματίζει ελληνική σημαία, σε 16 νησιά και μία βραχονησίδα, τα οποία βρίσκονται εντός των συνόρων των νομών της Σμύρνης, του Αιδινίου, και των Μούγλων...

Αφορμή για το δημοσιευμα είναι και η χθεσινή μαύρη επέτειος της Μικρασιατικής καταστροφής την οποία η Τουρκία έχει ως μεγάλη εθνική της εορτή

''Από την ίδρυση της τουρκικής Δημοκρατίας, διοργανώνονται κάθε χρόνο, οι εορτασμοί για την «Εβδομάδα Θριάμβου» (sic), οι οποίοι πραγματοποιούνται στη μνήμη της Μεγάλης Επίθεσης, που ξεκίνησε στις 26 Αυγούστου 1922, και συνέχισε με την πολιορκία του ελληνικού Στρατού στις 30 Αυγούστου 1922 και την κατάληψη της Σμύρνης στις 9 Σεπτεμβρίου 1922'' αναφέρει η εφημερίδα.
Ο δε υπότιλος περί υπουργού έχει σχέση με την επίσκεψη που έκανε στις 6 Αυγούστου,ο τότε Υπουργός Άμυνας κ Καμενος

Στο δημοσίευμα αναφέρεται :

''Ο Υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος και ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης επισκέφτηκαν στις 6 Αυγούστου, το Φαρμακονήσι. Ο Καμένος, αφού επιθεώρησε το Στρατό του νησιού, μετέβη στην Καλόλημνο, η οποία ανήκει στο νομό των Μούγλων, ενώ κατόπιν, αμφότεροι, επιβιβάστηκαν σε ελικόπτερο και επιθεώρησαν από αέρα την περιοχή''.

Ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, απόστρατος συνταγματάρχης κ. Ουμίτ Γιαλίμ ( και στέλεχος του ακροδεξιού κόμματος της Τουρκίας DP), μίλησε στην Sozcu :

«Ο Έλληνας Υπουργός και αυτοί που το συνόδευαν μετέβησαν με ελικόπτερο στο Φαρμακονήσι και την Καλόλημνο, δύο νησιά που βρίσκονται στα τουρκικά ύδατα σε απόσταση 6 νμ από τις ακτές, και από το 2004, ήτοι, εδώ και 11 χρόνια, έχουν περάσει σε ελληνική κατοχή.
Το ελικόπτερο, στο οποίο επιβιβάστηκε ο Έλληνας Υπουργός, παρόλο που παραβίασε πολλάκις τον τουρκικό εναέριο χώρο, δεν εμποδίστηκε από κανέναν. Ο Ταγίπ Ερντογάν, ο Αμπντουλάχ Γκιουλ και ο Αχμέτ Νταβούτογλου έδωσαν καθαρά τα 16 νησιά και τη βραχονησίδα, περιουσία της τουρκικής Δημοκρατίας, στην Ελλάδα. Ο Ταγίπ Ερντογάν, έχει απολέσει πλέον την ιδιότητα του Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων (ως Πρόεδρος Δημοκρατίας)», αναφέρει στην ασυνάρτητη ( και φυσικά ανιστόρητη και αβάσιμη) δήλωσή του.

Το δημοσίευμα, κατόπιν κατονομάζει τα 16 νησιά και σύντομο ιστορικό τους, πριν περάσουν, όπως υποστηρίζει, στην Ελλάδα για να καταλήξει : «Η τουρκική Δημοκρατία υφίσταται τη μεγαλύτερη απώλεια εδαφών της ιστορίας της».

Ισχυρισμοί με ...παρελθόν από τον συνταγματάρχη ε.α.

Πριν 2-3 χζρόνια ο εν λόγω ακροδεξιός απόστρ. συνταγματάρχης είχε κάνει άλλη μια απόπειρα να δημιουργηθεί κλίμα έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, και μάλιστα τις ημέρες που βρισκόταν σε εξέλιξη επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ Αυτό έγινε μέσω της Milliyet ο κ. Ουμίτ Γιαλίμ, δήλωσε ότι «Οι Έλληνες στρατιώτες, από το 2004, χωρίς να ρίξουν ούτε μία σφαίρα και χωρίς να αντιμετωπίσουν καμία αντίσταση, κατέλαβαν στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο 16 νησιά και μία βραχονησίδα, που ανήκουν στην Τουρκική Δημοκρατία.
Οι κυβερνήσεις του κόμματος ΑΚΡ (Ερντογάν) , πέραν του ότι δεν έδωσαν οδηγίες στις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις για την παρεμπόδιση της κατάληψης, από την άλλη δεν έδωσαν εδώ και εννέα χρόνια ούτε μία νότα, στην Ελληνική Κυβέρνηση για την εκκένωση των νησιών.
Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος, το Μάρτιο του 2013, προσκλήθηκε στην Τουρκία και φιλοξενήθηκε από τον Τουρκο Πρωθυπουργό Ερντογάν και από τον Πρόεδρο Γκιουλ. Δηλαδή τα 16 νησιά και η μία βραχονησίδα της Τουρκικής Δημοκρατίας, δόθηκαν δημοσίως στην Ελλάδα».

Βέβαια όλα αυτά δεν ήταν η πρώτη φορά που ακούγονταν και γράφονταν από το ακροδεξιό και πατριδοκάπηλο Demokrat Parti (''Δημοκρατικό Κόμμα'') του κ Γιαλίμ.

Απόπειρα ...απόβασης

Στο παρελθόν πρόεδρος του ακροδεξιού Demokrat Parti και o απόστρατος συνταγματάρχης Ουμίτ Γιαλίμ είχαν αμφισβητήσει με δηλώσεις τους την ελληνικότητα Φαρμακονησίου,Αγαθονησίου, Αρκιών κλπ . Μάλιστα ο δεύτερος επιχείρησε το 2011 να ...αποβιβασθεί στο Αγαθονησήσι και το Φαρμακονήσι χωρίς θεώρηση επειδή όπως τόνισε «αυτά τα νησιά εδώ και περίπου 500 χρόνια είναι υπό την κυριαρχία των Τούρκων ενώ σε πολλούς διεθνείς χάρτες παρουσιάζονται ότι ανήκουν στην Τουρκία και βρίσκονται εντός των ορίων των έξι μιλίων των χωρικών υδάτων, τα νησιά αυτά είναι υπό τη στρατιωτική κατοχή των Ελλήνων».

Όταν τότε το σκάφος στο οποίο επέβαιναν ο Γιαλίμ και η παρέα του πλησίασε σε απόσταση δύο ναυτικών μιλίων από το Αγαθονήσι το πλησίασε ελληνική ακταιωρός.
Ο κυβερνήτης του σκάφους ύψωσε ελληνική σημαία με αποτέλεσμα η ακταιωρός να απομακρυνθεί (!) και λίγο αργότερα η αποστολή έφθασε στο Αγαθονήσι.Σύμφωνα με την εφημερίδα Haber Turk, ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής του DP στα Δίδυμα μαζί με τον απόστρατο υποψήφιο βουλευτή και τον τοπικό ανταποκριτή της εφημερίδας Μεχμέτ Ινμέζ, ξεκίνησαν ένα πρωινό του Μαΐου του 2011 με το μήκους δέκα μέτρων σκάφος «Poseidon», που έφερε ελληνική σημαία, για το Αγαθονήσι.
Οι επιβάτες του σκάφους πέρασαν από έλεγχο διαβατηρίων και έμειναν στο Αγαθονήσι για λίγο, αφού δεν είχαν θεώρηση, γράφει ο ανταποκριτής της εφημερίδας που συμμετείχε στην αποστολή.
Στη συνέχεια όμως, οι ελληνικές αρχές δεν επέτρεψαν την προσέγγιση του σκάφους στο Φαρμακονήσι, σύμφωνα πάντα με τη διήγηση του ανταποκριτή της εφημερίδας .
Επιστρέφοντας στις ακτές των Διδύμων, ο απόστρατος συνταγματάρχης κατήγγειλε ότι δεν μπόρεσαν -παρά τα διαβατήρια που είχαν μαζί τους- να βγουν στο Φαρμακονήσι, το οποίο, όπως μάλιστα υποστήριξε, στους διεθνείς χάρτες παρουσιάζεται ότι ανήκει στην Τουρκία, και απηύθυνε έκκληση στην τουρκική κυβέρνηση «να εμποδίσει αμέσως αυτήν την κατοχή».

«Δυστυχώς εγώ ως πολίτης της Τουρκικής Δημοκρατίας μπήκα με διαβατήριο στα δικά μου εδάφη», ανέφερε τότε ο Γιαλίμ και κατηγόρησε το κυβερνών κόμμα ΑΚΡ του Ταγίπ Ερντογάν: «Εκεί μας έχει φθάσει η πολιτική των "μηδενικών προβλημάτων" με τους γείτονες, που έχει ξεκινήσει το ΑΚΡ» Λίγο νωρίτερα από την απόπειρα ...απόβασης, ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος κ. Ναμίκ Κεμάλ Ζεϊμπέκ είχε δηλώσει ότι τα δύο νησιά, βρίσκονται υπό ελληνική κατοχή από το 2004.

Η ελληνική θέση

Το μοτίβο της αμφισβήτησης είναι ίδιο είτε το εγείρει το ''Δημοκρατικό Κόμμα'' (DP) είτε άλλοι με παρόμοιες διατυπώσεις ή αριθμούς: Με δύο λόγια υποστηρίζουν - με ερωτήσεις προς την Βουλή ή δηλώσεις - ότι διάφορα νησιά δήθεν τα οικειοποιήθηκε η Ελλάδα διότι δεν αναφέρονται, λέει, ονομαστικά στις συνθήκες της Λαζάνης Δηλαδή,''ξεχνώντας'' ότι τo άρθροo 12 της Συvθήκης αναφέρει ότι η Ελλάδα απoκτά τηv κυριαρχία όλωv τωv vήσωv τoυ Αvατoλικoύ Αιγαίoυ εκτός της ‘Ιμβρoυ, Tεvέδoυ και ότι στo άρθρo 16 η Toυρκία π α ρ α ι τ ε ί τ α ι από oπoιαδήπoτε αξίωση από τα παραπάνω ω vησιά και κατά συvέπεια δεv επιτρέπεται καμμιά αμφισβήτηση από καvέvα της εθvικής κυριαρχίας της Eλλάδας επί τωv vήσωv τoυ Αιγαίoυ.

"Δεν υπάρχει οποιαδήποτε αμφισβήτηση και οποιοδήποτε σημείο αμφιβολίας ως προς το καθεστώς οποιουδήποτε νησιού ή νησίδας στο Αιγαίο". Τη θέση αυτή της Ελλάδας είχε εκφράσει σε άλλες πανομοιότυπες αμφισβήτησεις από τουρκικούς κύκλους της ελληνικότητας νησιών στο Αιγαίο και το Κρητικό Πέλαγος, το Υπουργείο Εξωτερικών

See more www.onalert.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

O εξαίρετος ήχος της Επιδαύρου οφείλεται στην μοναδικότητα της Ελληνικής γλώσσας Αρχαία Ελλάδα https://www.tilestwra.com

https://www.tilestwra.com Η εξαίρετη ακουστική για την οποία το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου είναι διάσημο, οφείλεται στα πέτρινα εδώλια του (στα καθίσματα των θεατών), καθώς το σχήμα και η διάταξή τους είναι ιδανικά για το φιλτράρισμα των θορύβων χαμηλής συχνότητας, καταδεικνύει η έρευνα ειδικών επιστημόνων. Ήδη από τον 1ο π.Χ αιώνα, ο Ρωμαίος αρχιτέκτονας Βιτρούβιος θαύμαζε το πώς οι αρχαίοι Ελληνες είχαν διαρυθμίσει τα καθίσματα της Επιδαύρου «σύμφωνα με την επιστήμη της αρμονίας» για να ακούγονται καθαρότερα οι φωνές των ηθοποιών. Ακόμα και ο παραμικρότερος ψίθυρος στη σκηνή του θεάτρου ακούγεται πεντακάθαρα στις τελευταίες θέσεις σε απόσταση 60 μέτρων. Εκτός από τις αρχαίες πηγές, «σύγχρονες ακουστικές έρευνες αποδεικνύουν ότι στα αρχαία θέατρα έχουν εφαρμοστεί βασικές αρχές σχεδιασμού που εξασφαλίζουν ηχοπροστασία, ακουστική ζωντάνια, διαύγεια και καταληπτότητα του θεατρικού λόγου. ellkosmtheatro Μια από τις βασικότερες αρχές είναι η ενίσχυση της φωνής με έγκαιρες, θετικ

ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ….Έχουμε το γονίδιο Έψιλον που δεν υπάρχει σε άλλο λαό. (βίντεο)

Το D.N.A μας που από ότι αποφάνθηκαν στις 19/11/2012 Γάλλοι ... ... βιολόγοι ότι στο D.N.A των Ελλήνων υπάρχουν κάποια χρωματοσώματα που μας καθιστούν διαφορετικούς. Θα μπορούσε να ήταν το ΙΧΩΡ. Επίσης σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου του Stanford των Ηνωμένων Πολιτειών και της Παβίας της Ιταλίας το D.N.A των Ελλήνων καταδεικνύει πως σε ποσοστό 99,5% πρόκειται για καθαρή φυλή που δεν έχει επηρεαστεί από Σλάβους, Τούρκους ή οποιουσδήποτε άλλους. Αυτό είναι που τους ενοχλεί. Είμαστε απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και ο νοών νοείτο. Το D.N.A. των Ελλήνων είναι ιδιαιτέρως ξεχωριστό. Υπάρχει μία ομάδα στο χρωμόσωμα Υ. Στο χρωμόσωμα αυτό υπάρχον γνωρίσματα που μεταβιβάζονται μόνο από τον άνδρα. Γνωρίζουμε από την εποχή του Ομήρου ακόμη ό,τι ο ΙΧΩΡ μεταβιβάζεται μόνον από τον άνδρα. Έτσι λοιπόν επιτέλους η επιστήμη μπόρεσε και ταυτοποίησε το γονίδιο Έψιλον. Το γονίδιο Έψιλον βρίσκεται στο χρωμόσωμα Υ και η συγκεκριμένη τοποθεσία του ονομάζεται Ε 1Β 1Β. Εκτος από την Ελλάδα αυ

Η ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΤΑΚΤΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ

Η ελληνική γλώσσα φαίνεται ότι στο επόμενο διάστημα θα κυριαρχήσει στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, καθώς αποδείχθηκε ότι εξαιτίας της ακριβολογίας που τη διακρίνει οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές νέας προχωρημένης τεχνολογίας αναγνωρίζουν την ελληνική γλώσσα ως νοηματική, διότι οι έννοιες, οι καταστάσεις που περιγράφουν οι ελληνικές λέξεις, απεικονίζονται στις οθόνες των νέας τεχνολογίας ηλεκτρονικών υπολογιστών. Μάλιστα ήδη το μεγάλο τηλεοπτικό δίκτυο CNN εφαρμόζει το πρόγραμμα Hellenic Quest το οποίο προβλέπει την ηλεκτρονική εκμάθηση της ελληνικής. Το πρόγραμμα αυτό το CNN άρχισε να το διανέμει παγκοσμίως και προορίζεται σε πρώτο στάδιο για τους αγγλόφωνους και ισπανόφωνους. Η μέθοδος διδασκαλίας συνίσταται στην προβολή πληρο φοριών στην οθόνη του Η/Υ με ταυτόχρονη μετάδοση ήχου και κινούμενης εικόνας.. Το πρόγραμμα παράγεται από τη μεγάλη εταιρία Η/Υ Apple, ο πρόεδρος της οποίας Τζον Σκάλι είπε σχετικά: «Αποφασίσαμε να προωθήσουμε το πρόγραμμα εκμάθησης της ελληνικής, επειδή

Τι σημαίνει η ελληνική γλώσσα λίγοι από μας το γνωρίζουν https://www.tilestwra.com

https://www.tilestwra.com Ελληνική Γλώσσα Η Αγγλική γλώσσα έχει 490.000 λέξεις από τις οποίες 41.615 λέξεις. είναι από την Ελληνική γλώσσα.. (βιβλίο Γκίνες) Η Ελληνική με την μαθηματική δομή της είναι η γλώσσα της πληροφορικής και της νέας γενιάς των εξελιγμένων υπολογιστών, διότι μόνο σ’ αυτήν δεν υπάρχουν όρια. (Μπιλ Γκέιτς, Microsoft) Η Ελληνική και η Κινέζικη. είναι οι μόνες γλώσσες με συνεχή ζώσα παρουσία από τους ίδιους λαούς και…..στον ίδιο χώρο εδώ και 4.000 έτη. Όλες οι γλώσσες θεωρούνται κρυφοελληνικές, με πλούσια δάνεια από τη μητέρα των γλωσσών, την Ελληνική. (Francisco Adrados, γλωσσολόγος). Η Ελληνική γλώσσα έχει λέξεις για έννοιες οι οποίες παραμένουν χωρίς απόδοση στις υπόλοιπες γλώσσες, όπως άμιλλα, θαλπωρή και φιλότιμο Μόνον η Ελληνική γλώσσα ξεχωρίζει τη ζωή από το βίο, την αγάπη από τον έρωτα. Μόνον αυτή διαχωρίζει, διατηρώντας το ίδιο ριζικό θέμα, το ατύχημα από το δυστύχημα, το συμφέρον από το ενδιαφέρον. Το εκπληκτικό είναι ότι η ίδια η Ελληνική

Εξαιρετικό κείμενο των New York Times 1975: «Οι Έλληνες έστησαν τον άνθρωπο στα πόδια του» ελληνισμός https://www.tilestwra.com

https://www.tilestwra.com Στην -παγκόσμιας κυκλοφορίας- Αμερικανική εφημερίδα «The New York Times», δημοσιεύθηκε τον Μάρτιο 1975 ένα άρθρο-ύμνος για τον Ελληνισμό, πού έχει ως εξής: «…Για χιλιάδες χρόνια παλαιότεροι πολιτισμοί, όπως αυτοί των Περσών, των Ασσυρίων, των Βαβυλώνιων, έβλεπαν τον άνθρωπο ως ένα απεχθές ον που σέρνονταν μπροστά σε θεότητες και δυνάστες. Οι ‘Έλληνες όμως, πήραν τον άνθρωπο και τον έστησαν στα πόδια του. Τον δίδαξαν να είναι υπερήφανος… Ο κόσμος είναι γεμάτος θαύματα, έλεγε ο Σοφοκλής, αλλά τίποτα δεν είναι πιο θαυμάσιο από τον άνθρωπο. Οι ‘Έλληνες έπεισαν τον άνθρωπο, όπως ο Περικλής το τοποθέτησε, ότι ήταν δικαιωματικά ο κάτοχος και ο κύριος του εαυτού του και δημιούργησαν νόμους για να περιφρουρήσουν τις προσωπικές του ελευθερίες. Οι αρχαίοι Έλληνες ενθάρρυναν την περιέργεια που είχε ο άνθρωπος για τον εαυτόν του και για τον κόσμο που τον περιτριγύριζε, διακηρύττοντας μαζί με τον Σωκράτη ότι μια ζωή χωρίς έρευνα δεν αξίζει τον κόπο να την ζούμ

Στο βυθό των Κυθήρων: Oι θησαυροί του Παρθενώνα που ο Λόρδος Έλγιν δεν πήρε ποτέ μαζί του (φωτό & βίντεο).ΥΠΟΒΡΥΧΙΕΣ ΛΗΨΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΣΤΟΥ «ΜΕΝΤΩΡ»

http://www.maiandrosnews.gr/post/4162-sto-bytho-ton-kythiron-oi-thisayroi-toy-parthenona-poy-o-lordos-elgin-den-pire-pote-mazi-toy-(foto--binteo)ypobryxies-li 26 Μαΐ 2017 19:40 ης Μαρίνας Νικολάκη Ένας ολόκληρος θησαυρός, που περιλαμβάνει από αιγυπτιακά αγάλματα μέχρι νομίσματα και αμφορείς, βρέθηκε στο ναυάγιο του «Mentor» (Μέντωρ), του πλοίου που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των μαρμάρων του Παρθενώνα που λεηλάτησε ο λόρδος Έλγιν από την Ελλάδα στην Αγγλία, με την άδεια των Οθωμανών. Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα-αφιέρωμα της ισραηλινής Haaretz, η βαρυφορτωμένη φρεγάτα βυθίστηκε νοτιοδυτικά των Κυθήρων, κατά το ταξίδι επιστροφής της στη Βρετανία. Τα μάρμαρα που μετέφερε διασώθηκαν (ο ίδιος ο Έλγιν ζήτησε βοήθεια σχετικά, αναφέροντας πως «είχε κάποιες ποσότητες κιβωτίων με πέτρες χωρίς αξία, αλλά μεγάλης σημασίας για εμένα»), ωστόσο είναι πολλά αυτά τα οποία έμειναν στο ναυάγιο, ακόμα και αν επί 200 χρόνια ήταν στο έλεος των απανταχού «ενδιαφερομένων». Ομάδα αρχαιολόγ

Η σοφία και η κυριολεξία της ελληνικής γλώσσας https://www.newsone.gr

https://www.newsone.gr Στη γλώσσα έχουμε το σημαίνον (τη λέξη) και το σημαινόμενο (την έννοια). Στην Ελληνική γλώσσα αυτά τα δύο έχουν πρωτογενή σχέση, καθώς αντίθετα με τις άλλες γλώσσες το σημαίνον δεν είναι μια τυχαία σειρά από γράμματα. Σε μια συνηθισμένη γλώσσα όπως τα Αγγλικά μπορούμε να συμφωνήσουμε όλοι να λέμε το σύννεφο car και το αυτοκίνητο cloud, και από την στιγμή που το συμφωνήσουμε να είναι και έτσι. Στα Ελληνικά κάτι τέτοιο είναι αδύνατον. Γι’ αυτόν τον λόγο πολλοί διαχωρίζουν τα Ελληνικά σαν «εννοιολογική» γλώσσα από τις υπόλοιπες «σημειολογικές» γλώσσες. Μάλιστα ο μεγάλος φιλόσοφος και μαθηματικός Βένερ Χάιζενμπεργκ είχε παρατηρήσει αυτή την σημαντική ιδιότητα για την οποία είχε πεί «Η θητεία μου στην αρχαία Ελληνική γλώσσα υπήρξε η σπουδαιότερη πνευματική μου άσκηση. Στην γλώσσα αυτή υπάρχει η πληρέστερη αντιστοιχία ανάμεσα στην λέξη και στο εννοιολογικό της περιεχόμενο.» Όπως μας έλεγε και ο Αντισθένης, «Αρχή σοφίας, η των ονομάτων επίσκεψις». Για παράδειγμα

Φράγκος Φραγκούλης: ''Θα ήθελα στο συλλαλητήριο τον Αρχιεπίσκοπο και του Ιεράρχες'

ROMFEA.GR | Σε νέες δηλώσεις προέβη ο Επίτιμος Αρχηγός του ΓΕΣ Φράγκος Φραγκούλης, μετά την επίθεση που έκανε κατά του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου. Ο κ. Φράγκος στην δήλωσή του αναφέρει: "ΕΚΦΡΑΖΩ το παράπονο ότι θα ήθελα ναναι παρόντες στο συλλαλητήριο, όλοι οι Σεβάσμιοι Μητροπολίτες με τον Αρχιεπίσκοπο, μπροστάρηδες στον αγώνα για την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ οπως ήταν πάντοτε η Εκκλησία ... See more http://www.romfea.gr/diafora/19584-fragkos-fragkoulis-tha-ithela-sto-sullalitirio-ton-arxiepiskopo-kai-tou-ierarxes

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

Του Αντώνη Μπρισιμιτζή Ε : ε efendi = αφέντης [αρχ. ελλ. αυθέντης > μεσν. ελλ. αφέντης > τουρκ.]. efendilik = αφεντιά [μεσν. ελλ. αφέντης + τουρκ. -lik > τουρκ.]. egemen = κυρίαρχος, ανεξάρτητος [αρχ. ελλ. ηγεμών > τουρκ.]. egoist = εγωιστής [ελλ. > γαλλ. egoïste > τουρκ.]. egoizm = εγωισμός [ελλ. > γαλλ. egoïsme > τουρκ.]. egzama = έκζεμα [μετγν. ελλ. > τουρκ.]. egzogami = εξωγαμία [νεοελλ. > γαλλ. exogamie > τουρκ.]. egzotik = εξωτικός [αντιδ. αρχ. ελλ. έξω > αρχ. ελλ. εξωτικός > γαλλ. exotique > τουρκ., νεοελλ.]. eklektik = εκλεκτικός [μετγν. ελλ. > γαλλ. éclectique > τουρκ.]. eklektizm = εκλεκτισμός, εκλεκτικισμός [ελλ. > γαλλ. éclectisme > τουρκ.]. ekliptik = εκλειπτική [μετγν. ελλ. > γαλλ. écliptique > τουρκ.]. eko = ηχώ [αρχ. ελλ. > γαλλ. écho > τουρκ.]. ekol = σχολή, επιστημονικό ή καλλιτεχνικό ρεύμα [αρχ. ελλ. σχολή > λατ. schola > γαλλ. école > τουρκ., πβ. okul]. ekolali = ηχολαλία [ελλ